utorak, 26. travnja 2016.

Sarajevo, 25.April

Pozdrav dragee moje, kako ste mi vi?
Ja sam danas odlično, pa upravo zbog ovakvog raspoloženja odlučila sam vam napisati jedan post. U naslovu piše '' Sarajevo, 25.April '', a jučer je bio 25. , jel tako haha? e da, jučer sam išla sa školom na Sajam knjiga u Sarajevo i usput sam vam slikala gdje smo sve bili ali nažalost zbog ružnog vremena, kiše i snijega, nisam mogla baš sve uslikati što mi je bilo u planu, jer sam bila sva mokra haha, tako da me je to spriječilo, al evo ovo što imam podijelit ću sa vama.
Zaboravila sam uslikati ono najvažnije, a to je Baščaršija (bravo ja), al ću staviti za početak jednu njenu prediivnu sliku.



U ovom postu će slike dominirati jer nemam šta posebno pisati.
Znači, odavde smo krenuli u 8h i gore smo došli oko pola 11. Prvo smo posjetili muzej, naravno, oni koji su htjeli, a koji nisu, oni su odmah otišli na sajam.
Meni je muzej uvijek bio zanimljiv tako da je bilo neophodno da ga posjetim.
Evo slika iz njega.



Ovo sam slikala ispred muzeja. Kao što i vidite, sve je nekako u zimskom izdanju haha. Baš sam uživala dok sam ovo slikala, al je zato bilo užasno hladno. Zaledila sam se.
Imam još dosta slika iz ovog dijela, al mislim da su ove 4 dovoljne. One su mi bile i najljepše pa sam ih zato izabrala.
E sada, u nastavku prelazimo na unutrašnjost muzeja, da vidite kako to sve unutar njega izgleda...





I ovdje imamo 4 slike na kojima možete vidjeti taj enterijer muzeja. Stvarno je mnogo zanimljivo i treba malo više vremena dok se sve obidje, lijepo pogleda i naravno, uslika. 
Ova treća slika je vrh!
Idemo dalje, na još jedan zanimljiv i poseban dio ovog posta..







Ovdje sam vam postavila malo više slika i moram jooš jer su sve feonomenalne, a nadam se da vam neće biti naporno što ih ovoliko postavljam hahha.. evo još neke, dosta zanimljivije..






Eto ih, i neću višee.. to bi bilo to iz muzeja. Ako budete imali ikad priliku otići u posjetu Sarajevu ja vam predlažem da odmah odete do muzeja i da sve fino pogledate. Nećete sigurno ostati ravnodušni na sve ono što vidite ili možda požaliti što ste izdvojili vrijeme da bi došli baš na ovo mjesto. Svo bogatstvo ove države ( BiH ) je smještenu tu, i baš je korisno otići i obići ovaj Zemaljski Muzej.

U nastavku ću vam postaviti još par slika koje su slikane na sarajevskim ulicama, pa pogledajte..







 I eto gaa, da više ne postavljam slike ovaj post ću završiti na ovome i samo ću za kraj reći da mi se Sarajevo kao grad mnogo mnogo svidio. Bila sam ja i prije dooosta puta u njemu ali evo ovo je prvi put bio u ovo godini.
Samo žalim za time što je vrijeme bilo katastrofalno, i što nisam mogla obići veći dio grada jer sam imala dosta dosta slobodnog vremena. Al eto, nadam se da će sljedeći put biti bolje i da će me vrijeme poslužiti kako treba.
Uprkos svemu tome, meni je opet Sarajevo ostalo u lijepom sjećanju i na mene ostavilo preelijepe utiske. I moram se pohvaliti da sam na Baščaršiji pojela ćevape hahah.

To je to ljudii za danas.
Ostavite komentare ispod i ljubim vaaas ;-*














Broj komentara: 15:

  1. Beautiful photos, thx for sharing with us. I enjoyed the sight seeing tour. Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog and I follow you back.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdgovoriIzbriši
  2. Thank you my dear:-)
    I follow youu❤❤❤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much, doll, already followed back, please keep in touch. Happy Tuesday, xoxo.

      Izbriši
  3. Divne fotografije, nisam nikad bila u BiH nadam se da cu uskoro posetiti neki gradic :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zaista si napravila divne slike. Ja nisam iz BiH, ali jako bolim Sarajevo. :) <33

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je jako drago što si se lijepo prpovela. Iskreno, slike na pocetku su jako lijepe, lijepe su i otale. Ali jednostavno, meni je tako jezivo da vidim preparirane zivotinje. Zaista mi dodje da placem kad ih vidim. Sve u svemu, bitno je da si se ti lijepo provela. Post je odlican. Blog ti je sjajan!

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivne fotkice draga, nadam se da si se lijepo provela! ☺ Novi sam član tvog bloga, bilo bi mi drago kad bi uzvratila! ♥

    javelina03.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. super fotografije... Volim Sarajevo

    p.s pratim te preko Gfc ...bilo bi lijepo da uzvratis <3

    Vildana,
    Little Obsessions

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivne fotografije draga!! Sarajevo je, pored Mostara, jedan od najljepših gradova po mom mišljenju! Zaista se ima mnogo toga vidjeti i obići, te naposlijetku doživjeti u šeheru! Nadam se da si se super provela! <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aa da, stvarno je prelijep graad. I hvala dragaaa💖

      Izbriši