subota, 23. travnja 2016.

Njega lica + maske za lice

Pozdrav svima.
Odavno nisam pisala neki novi post pa evo, mislim da je krajnje vrijeme da napišem nešto i da se malo aktiviram ovdje.
Stvarno imam mnogo obaveza oko škole i nažalost, ne mogu se toliko posvetiti blogu, koliko, možda vi očekujete od mene. Nadam se da me razumijete.
Nemam više šta za reći osim da sam vam za danas pripremila jedan malo drugačiji i korisniji post. Pišem vam o njezi lica, odnosno napisat ću vam neke savjete koji će vam sigurno dobro doći i
pored toga, predložit ću vam i neke maske koje možete koristiti za lice i mislim da ćete bar nešto od ovoga probati.




Realno, svi mi volimo kada imamo čisto, uredno i njegovano lice, a da bi to imali moramo se malo više potruditi oko toga i raditi nešto po tom pitanju. Ima nas koji smo lijeni za takvo nešto, i to u većini slučajeva i predstavlja najveći problem.
Ja bih voljela kada bi svi usvojili ove savjete koje ću vam napisati i kada bi ih se maksimalno pridržavali. Na taj način bi mogli svoje lice dovesti u odlično stanje i vjerujem da bi bili sami sebi zahvalni na tome.


E da počnemo sa savjetima:
➡Lice ne dirajte rukama, pogotovo ne prljavim jer prenosite bakterije i tako vam se na licu stvaraju prištići i razne nepravilnosti. Većina nas dok sjedimo u školskim klupama dira lice, a ni sami ne znamo koliko ima bakterija i prljavštine po stolicama, klupama i svemu ostalome što se nalazi unutar učionice. Za ovo jedno veliko NE!

➡Uvijek lice umivajte hladnom vodom, nikako toplom. Tako ćete imati ljepše i zategnutije lice, a samim time uklonit će te i mrtve stanice na koži. Znači hladna voda će doprinijeti vašoj ljepoti lica.

➡Ako imate prištiće nemojte koristiti mnogo šminke. Ovo je zaista jako jako važno, pogotovo ako koristite neku nekvalitetnu šminku. Samo ćete pogoršati stanje na licu i napravit ćete haos.

➡Ne kupujte nekvalitetne i jeftine kreme! Ovo je također jako važno. Ako želite da imate neku kremu koja će vam biti od koristi bolje vam je da izdvojite malo više novaca i da kupite kvalitetnu kremu. Ja, lično, svima preporučujem onu Nivea kremu u plavom pakiranju, a isto i Nivea Soft. Odlične su.


➡Nemojte koristiti svakakve proizvode za lice. Cure često, da bi bile što ljepše i urednije koriste razne maske, pilinge, kreme itd itd.. To stvarno nije dobro za kožu i ne treba pretjerivati. Koristite par proizvoda koji vam odgovaraju i to će biti sasvim dovoljno.

➡Redovno skidajte šminku ako je koristite i to na pravilan način. Ne možete je sigurno skinuti samo vodom, ili vlažnim maramicama. Bolje da kupite micelarnu vodu ili neko mlijeko jer  jedino tako  nećete imati problema za kožom.

➡Nikad ne spavajte sa šminkom, znači nikad! Koža lica u noći treba da '' diše '' i da se odmara, zato obratite pažnju na to.

➡Uvijek navečer, poslije skidanja šminke, lice dobro hidrirajte, namažite ga nekom kremom ili šta već koristite. To je jako važno. Ujutru će vam lice biti mekano i spremno za make-up.

➡Predzadnji savjet jeste da ne kupujete šminku koja nije kvalitetna jer ćete samo tako uništiti lice, stvorit će vam se prištići, lice će vam izgledati puno starije, bit ćete skroz neprirodni što je užasno i plus ćete novac baciti na stvari koje apsolutno ne vrijede ništa.

➡I zadnjee, jeste da se probate što zdravije hraniti i da pazite šta jedete. Prije svega bih vam preporučila da smanjite unos slatkiša i općenito šećera u organizam jer je to zaista loše za lice i za njegov izgled.




To je to o savjetima, a sada ću vam napisati po 2 maske za suhu i masnu kožu lica koje su jako učinkovite i mislim da ovo svi trebamo isprobati.
Navest ću vam samo po dva primjera jer mislim da neke maske koje se predstavljaju na internetu i nisu toliko dobre kao što ih neke stranice hvale.

1.MASKA ZA SUHU KOŽU LICA:



Sve što vam je potrebno jeste jedna banana ili pola banane, zatim jedan bjelanjak i kašika meda.

Prvo bananu zgnječite u nekoj posudi, a potom dodajte bjelanjak u nju i to sve dobro izmiješate dok se ne ujednači.
Poslije toga dodajte jednu kašiku meda i opet sve zajedno promiješate.Onda, naravno nanesite je na lice, ostavite da djeluje 20-tak min. i nakon toga lice operite toplom vodom.



Na kraju, samo lice posušite i namažete ga nekom hidrantnom kremom.
Ovu masku možete primjenjivati jedanput u dvije sedmice.















2.MASKA ZA SUHU KOŽU LICA:


Druga maska za one koji imaju suho lice jeste maska od zelenog čaja.
Znači potreban vam je samo mljeveni zeleni čaj. Njega ćete pomiješati sa toplom vodom kako biste dobili ljepljivu smjesu. Kada to uradite, masku, naravno stavite na lice, a zatim lice pokrijete nekim starijim ali toplim i mokrim peškirom/ručnikom i ostavite da tako djeluje nekih 15-20 min. Poslije odredjenog vremena sve to lijepo skinete i lice umijete hladnom vodom.

1.MASKA ZA MASNU KOŽU LICA:


Za ovu masku vam je potrebno jedno jaje, tačnije žumanjak i bijelanjak i onaj ubrus papir.
Prvi korak jeste da odvojite žumanjak od bjelanjka i da to dvoje umutite u dvije posude.
Kada to uradite, onda samo stavite smjesu bjelanjka na lice i po njoj obložite ubrus papir.
Maska neka vam stoji na licu nekih 15-tak min. i nakon toga lagano počnite skidati ovaj papir i samim time će se i bjelanjak odvojiti od vaše kože.
Poslije toga lice operite vodom i namažite žumanjak koji ste prethodno pripremili i nanesite ga. Sačekajte oko 10 min. i ponovo lice operite vodom. Rezultat je fantastičan, zaista!
Inače, ova maska pored toga što kupi masnoću sa lica, ona i uklanja mitisere i pojavu crvenila na licu.

2.MASKA ZA MASNU KOŽU LICA:



Ovdje vam je potreban jedan limun i 2 male kašike meda.
Prvo iscijedite limun u neku malu posudicu a potom dodajte dvije male kašikice meda i to sve dobro izmiješajte. A prije toga dobro očistite lice.
Masku nanesite na lice i sačekajte 20 min. da djeluje. Na kraju lice dobro operite toplom vodom i posušite ga. I naravno, obavezno nanesite kremu na lice da vam koža dobije hidrataciju.

🔚Eto ga, to je sve od ovog postaa.
Nadam se da su vam se svidjeli ovi moji savjeti i maske, naravno. Mislim da svi imate ove sastojke u svojoj kuhinji tako da, stvarno, vrijedi pokušati bar nešto od ovoga. Nemate šta izgubiti.
Ostavite komentare i učlanite se na moj blog. Bye❗♥:-*







Broj komentara: 6: