ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

PROIZVODI KOJI SU ME RAZOČARALI I KOJE NE PREPORUČUJEM!

Pozdrav svimaa i dobro došli u još jedan post.
Danas je ponedjeljak, a ja pišem post? hm, zanimljivo haha. Danas nisam u školi pošto sam bolesna, odnosno prehlađena pa evo, ovo slobodno vrijeme ću iskoristiti u pisanju novog posta.
Današnja tema su proizvodi koji su me razočarali. Pa krenimo..


Schauma regenerator? sigurno vam nije jasno odakle se on našao ovdje al eto, nažalost, morala sam ga predstaviti kao proizvod koji me razočarao. Eh sad, zašto? odgovor je vrlo jednostavan, a to je da meni nije uopšte bio od koristi, iako sam ga koristila više od 1 mj. Znači, na njemu piše da je namijenjen za masno vlasište i suhe vrhove i da se kosa lakše račšešljava. Po meni, to nije istina jer je meni samo još više zamrsio kosu i nije mi nimalo oporavio suhe vrhove na kosi. Al doslovno, ništa. Samo sam ga bezveze koristila i nadala se da će mi pomoći.
Pozitivna strana mu je što ima predobar miris i ovo pakovanje mu je slatko. Ostalo ništa, bar što se mene tiče Ja stvarno ne znam jel samo ne odgovara mojoj kosi ili..? nadam se da je tako. Svakako, ako imate neka iskustva s njim napišite mi, voljela bih znati u čemu je problem.



S regeneratora prelazim na Dove dezodorans. Njega sam kupila baš davno, i to u Tuzli haha, kada sam išla na izlet. Ono što je najviše smiješno kod ovoga, to što na njemu piše 48h, kao da mu je miris postojan 48h. Dobro bi bilo da je tako.
Međutim, vi njega slobodno možete čitavog staviti, odnosno namirisati se njime, možda u narednih sat vremena će se osjetiti njegov miris, a i to je upitno. Više od 1h neće sigurno. Čista glupost. Ne kontam što uopšte piše 48h ? smiješno.



Tu je i Farmasi lak za nokte. Odmah da kažem da ja stvarno mnogo volim Farmasi proizvode i da su dosta kvalitetni ali je meni ovaj lak izuzetak. U početku mi je bio uredu, možda nakon 3-4 puta upotrebe, a kasnije kada bi ga nanijela, odmah sutradan bi mi počeo otpadati s noktiju i guliti se. Nekako se odjedanput promijenio. Ja ne kažem da su njihovi ostali lakovi loši, al ovaj me iznenadio.
Odavno ga ne koristim, samo mi stoji bezveze, al dobro, neka ga.


Morala sam ubaciti u ovaj post i neke proizvode za usne, a to su, u ovom slučaju ruž i jedno obično labello. Ovaj kao ruž je užasan i dala bih ga nekome da išta valja, al pošto ne valja, bolje da se ja s njim smaram. On stvarno ima lijepu boju, al kada ga nanesem na usne bude očajan. Sav se nekako pokupi u jednu stranu, stvore se one kao grudvice i brzo izblijedi.
Ne bih više da išta govorim o njemu, osim žali Bože novca koji sam dala haha.
Pored njega je obično labello koje ima dosta čudan miris, ne bih vam znala opisati. Kada ga stavim na usne, bukvalno mi zalijepi gornju i dojnju usnu i ne mogu normalno pričati. Umjesto da fino njeguje usne, on ih još više isuši. Katastrofa, ništa više.



Sljedeća stvar jeste ova četkica.
Ovo sam dobila u nekom poklonu, nemam ni ja pojma kada.
Razlog zbog kojeg držim ovu četkicu među šminkom jeste samo zbog njenog izgleda, ni zbog čega drugog haha.
Nekako je presimpatična i hajde eto, ako ništa izgledom je lijepa, a inače ne valja ni za šta. Samo čekam kad će joj ove sve dlake otpasti hahah, al ide to, polako, svaki dan po 3-4 .


I zadnjaa, pa možda i ne toliko loša stvar u odnosu na ove prethodne, jeste Baolishi vodootporna maskara. Istina, vodootporna je i to joj je jedina vrlina.
Izgleda predivno baš kao i gore ova četkica što sam je spominjala. Nju također imam samo zbog izgleda. Izgled čini čuda.


Evo kako izgleda njena četkica. Na prvi pogled super i nekako je baš posebna.
Ja sam mislila da će odlično odrađivati svoj posao, no eto, nije. Najveći problem kod nje je to što, kada je nanesem, umjesto da izduži trepavice i da im da volumen, ona radi baš suprotno. Potpuno ih slijepi i zapetlja. I nakon što se osuši, ubrzo se počne osipati ispod očiju i kud će gore?
Mogla bih još roman napisati o nedostacima svih ovih proizvoda, al neću, bilo bi naporno. Mislim da je i ovo bilo dovoljno.

To je to za danas!
U komentare mi napišite vaše utiske o ovim proizvodima, ako ste ih imali priliku koristiti i učlanite se na moj blog. Hvala, i pozdrav do idućeg puta, ly .. :-)

Broj komentara: 18:

  1. Meni je regenerator odlican :) Odlican post, volim da citam ovakve postove. <3

    Fashion Lover

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E onda je do moje kose haha.
      Svejedno, hvala tii❤

      Izbriši
  2. Super post! Čula sam mnogo o tom regeneratoru, namjeravala sam da ga isproban ali sada vjerovatno neću, potražit ću neki drugi! :) <3


    Vildana from :
    http://living-like-v.blogspot.ba/2016/03/the-liebster-award.html
    http://staliaisbae.blogspot.ba/2016/03/why-am-i-void.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ljepoto ❤
      A za regenerator stvarno nemam pojma, meni bar ne odgovara :-)

      Izbriši
  3. Jako volim da citam postove gde zaista kazes svoje misljenje i tako saznam sta ne valja. Medjutim ja sam probala ovaj regenerator i mojoj kosi odgovara, ali znam da mojoj mami isto nije odgovaralo. ;)

    Na mom blogu je post o tome kako devojke razmisljaju, pa bi mi znacilo da pogledas. :)
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  4. Great products and review
    kiss
    new post http://sarameirelesthesnowwhite.blogspot.pt/2016/03/newchic-wishlist.html

    OdgovoriIzbriši
  5. Super post.Jako mi se svida,orignalno je.
    Isto tako i ask.
    Uclanila sam se pa ako hoces uzvrati. http://slikegifovicitati0.blogspot.com/
    Slike su ti super.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odličan post!Učlanila sam se u tvoj blog.Prijavi se na darivanje:


    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/-----> INTERNACIONALNI GIVEAWAY

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala sto si podijeli ovo sa nama, super post! ♥

    http://e-s-wonderland.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Dobro je znati! Ja sam kupila Schauma šampon iz ove linije (priznajem, privukla me bočica) i isto nisam baš izvan sebe od njega. Nije loš, ali niti poseban...

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam isprobala nijedan proizvod tako da mi je ovaj post bio super kako bih ih zaobišla.:D

    itsnina23.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši